Met 2FA je WooCommerce webshop beveiligen

Geschreven door Hans

Met 2FA je WooCommerce webshop beveiligen
Met 2FA je WooCommerce webshop beveiligen

Met 2FA je WooCommerce webshop beveiligen

Het kan je haast niet ontgaan zijn. Op 15 april 2021 werd bekend dat door hackers 3,6 miljoen wachtwoorden en privégegevens uit de webwinkel van allekabels.nl gestolen zijn. Een regelrechte ramp voor klanten en het bedrijf. De gevolgen zijn groot: e-mailadressen, telefoonnummers en nummers van bankrekeningen worden door hackers na een inbraak op het darkweb aangeboden voor tienduizenden euro’s. De gegevens die buitgemaakt zijn, zijn voor criminelen van grote waarde. Deze gegevens worden gebruikt voor onder andere fishing, whatsapp-fraude en nog meer criminele activiteiten. De vraag voor veel webwinkeliers is dan ook hoe ze zich kunnen beschermen tegen dergelijke activiteiten.

Houd je webshop veilig

Wat kun je doen om je WooCommerce webshop veilig te houden? Allereerst is het belangrijkste dat je geen gebruik maakt van verouderde plugins en thema’s. Hackers maken slim gebruik van beveiligingsgaten en wanneer je jouw website niet regelmatig updatet, laat je deze beveilingsgaten wagenwijd open staan. Met alle gevolgen van dien. Hackers stoppen niet met gebruik te maken van een beveiligingslek wanneer dat ontdekt is. Websites waarbij dit probleem niet is verholpen hebben, voor hen nog steeds de deur open staan.

Gebruik een tweefactorauthenticatie-plugin

Je vindt het misschien gebruikersonvriendelijk en dat is het in feite ook: tweefactor authenticatie. Met deze vorm van beveiliging verplicht je de gebruikers van je website of webshop twee keer een code op te geven. Eén keer door middel van een wachtwoord, zoals we dat al sinds jaar en dag gewend zijn. De tweede factor is een unieke, éénmalige code die de gebruiker per e-mail ontvangt of via een sms of speciale app binnenkrijgt. 

Veel mensen vinden dit omslachtig en onhandig, maar wij vinden het eerlijk gezegd noodzaak. Hackers worden steeds slimmer en een wachtwoord is vandaag de dag niet meer veilig genoeg. Door tweefactorauthenticatie op de website of webshop toe te voegen voorkom je dat hackers toegang met een gestolen wachtwoord krijgen. Zonder de éénmalige code komen ze er simpelweg niet in.

De beste 2FA plugin voor WordPress

Wij hebben de afgelopen dagen verschillende 2FA plugins getest. Daarbij hebben we gezien dat je zonder extra kosten prima plugins kunt gebruiken om je WordPress website of WooCommerce webshop van two factor te voorzien. 

De beste 2FA plugin voor WordPress en WooCommerce vonden wij in de plugin van WP Security. Gemakkelijk te installeren en zonder gedoe in te stellen. Alles werkt op een nette manier en voor je klant of bezoeker is het systeem duidelijk en de bedoeling duidelijk.

De plugin ondersteunt verschillende 2FA-protocollen, waardoor je zelf kunt kiezen van welk protocol je gebruik maakt. Wil je dat je klant via e-mail de code ontvangt, of (ook) via sms of app? Het is allemaal in te stellen.

Bestaande klanten worden door een e-mail op de hoogte gebracht van de mogelijkheden van 2FA. Alle e-mailsjablonen die de plugin gebruikt, kunnen volledig worden bewerkt. Bovendien kan elke individuele e-mail worden in- en uitgeschakeld en zijn alle andere e-mailinstellingen volledig configureerbaar. Ook hier zijn we erg door gecharmeerd, omdat dit soort instellingen vaak door pluginbouwers in betaalde versies worden aangeboden. Bij WP Security krijg je het compleet al in de gratis versie.

Ga voor complete beveiliging

Zorg ervoor dat je website veilig is. De gevolgen van een hack waarbij persoonlijke gegevens van je klanten worden gestolen zijn groot. Heb je jouw website of webshop onvoldoende beveiligd, dan kun je na een hack geconfronteerd worden met onaangename verrassingen en boetes. 

Wil je zeker weten dat je website goed beveiligd is? Vraag dan een gratis scan van je WordPress website of WooCommerce webshop aan. Je bent tot niets verplicht, maar ontvangt van ons gratis advies hoe je jouw digitale omgeving voor je klanten veilig kunt houden. Neem daarvoor contact met ons op en we helpen je graag verder!

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties