WordPress onderhoud uitbesteden door MonkeyMonster Ede
WordPress onderhoud uitbesteden door MonkeyMonster Ede

5 redenen om WordPress onderhoud te gaan uitbesteden

Het kiezen voor een onderhoudspakket om het onderhoud van je WordPress website uit te besteden, lijkt je misschien een overbodige luxe. Het lijkt op het eerste gezicht misschien ook wel wat zonde van het geld. Maar er zijn veel redenen om het onderhouden van je website juist wél uit te besteden. De belangrijkste vijf behandel ik in dit artikel.

5 redenen uitbesteden WordPress onderhoud

Waarom WordPress onderhoud?

Als eerste behandel ik kort nog even het belang van goed WordPress onderhoud. Ik vergelijk het altijd met een mogelijk wat simpel voorbeeld. Wanneer een klant heel cynisch over het belang van onderhoud is, vraag ik altijd naar de Windows update op de laptop of desktop. En de smartphone krijgt ook nooit de fabrieksupdate? Het antwoord is natuurlijk steevast dat die wél goed onderhouden worden. Waarmee het belang van WordPress onderhoud eigenlijk al niet meer uitgelegd hoeft te worden.

Natúúrlijk heeft ook WordPress dat onderhoud nodig. Updates worden niet voor niets gegeven. De techniek verandert snel en denk eens aan het dichten van nieuwe beveiligingslekken. (Lees hier over zo’n voorbeeld.) Doordat WordPress en WooCommerce steeds weer verbeterd worden, zijn updates ook belangrijk voor het up-to-date houden van je website.

Reden 1: Je bent te druk

Want misschien herken je de situatie waar Mariska in verkeert. Mariska is één van mijn eerste klanten die ik geholpen heb met het opzetten van een WooCommerce webshop.

Al snel nadat de eerste orders waren geplaatst kreeg zij het steeds drukker. Niet alleen met het ontwikkelen van handgemaakte producten die ze in haar shop verkocht. Ook het onderhouden van de webshop, de marketing, de administratie en niet te vergeten het verwerken en verzenden van de orders die binnenkwamen, slokte haar tijd op.

Daarom kwam het broodnodige onderhoud van de website onder druk te staan. Backups werden niet meer regelmatig gemaakt, updates werden niet meer uitgevoerd. Tot op een ochtend de website gehackt werd.

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom kies ik ervoor WordPress onderhoud uit te besteden
Job Leeflang – Actief blogger

Na het paniek-appje van Mariska dat we binnenkregen was de hack binnen een uurtje opgelost en konden de klanten van Mariska weer gewoon veilig bestellen en betalen. In goed overleg besloten we het meteen anders aan te pakken. Het onderhoud van WordPress wordt vanaf dat moment door ons uitgevoerd.

Reden 2: Wij hebben de kennis

Onze klanten hebben voor hun eigen vak een enorme passie en zijn heel goed in hun werk. Zij hebben weer andere (en misschien grotere) gaven dan wij. Door het uitbesteden van het onderhoud van de website, zetten ze liever de vakkennis in van een “professional”. Daarom, ieder zijn vak. Wanneer je zelf uren moet zoeken om oplossingen te vinden, voor veelal kleine problemen, dan geef je het misschien al te snel op. Sommigen zijn dan te laat en krijgen de beroemde wake-up call. (Dat geeft overigens niets, ook dan staan we klaar voor de broodnodige reparatie.)

Reden 3: Wij doen de investeringen

Het meest lastige is het om goed overzicht op de algehele gezondheid van je WordPress website te houden. Zo zal je verschillende plugins gebruiken die allemaal een eigen stukje verantwoording over de health care hebben.

Denk maar aan een plugin voor de beveiliging, de snelheid, je cache en zo nog wat meer. Wij hebben een speciaal systeem aangeschaft waarmee we extern je website kunnen updaten, onderhouden, backups kunnen maken én kunnen monitoren.

Zo zien we het wanneer je website uitvalt na een update, of nadat er een andere (handmatige) wijziging is geweest in de achterkant van je website. Dergelijke systemen zijn (te) duur om aan te schaffen en voor één of twee websites het onderhoud zelf te doen.

Wij hebben die investering voor jou gedaan en delen zo de kosten over alle klanten die gebruik maken van het onderhoudsplan.

Reden 4: We passen ons aan

We kennen WordPress vanbinnen en vanbuiten. Doordat we zoveel passie hebben voor WordPress lezen we er graag en veel over. Zo zijn we vaak als eersten op de hoogte van wat gaat komen. Van die know-how maak je ook optimaal gebruik binnen één van de pakketten voor onderhoud.

Doordat we zijn voorbereid op de veranderingen en updates, weten we precies welke gevolgen dat kan hebben voor jouw website. Zo kunnen we inspelen op jouw behoeftes en plannen.

Komt er een druk weekend aan waarbij je extra marketing hebt ingezet om veel klanten te verleiden tot een aankoop? Dan kunnen wij hierop inspelen door een update vooraf vervroegd door te zetten, of juist even te wachten. Dat geeft rust.

Reden 5: Het bespaart je geld

Klinkt misschien te mooi om waar te zijn? Toch is het zo. Wanneer wij het onderhoud voor je uit handen nemen, kun je volledig de focus leggen op je eigen core-business. Je hebt geen omkijken meer naar je website en je kan je gewoon richten op wat voor jou belangrijk is.

Geen zorgen meer of de backup wel is uitgevoerd. Zelfs geen zorgen of je website nog wel zichtbaar is. Ook dat monitoren we 24/7 voor je. En zo nodig grijpen we in. Zo bespaar je kosten en loop je minder risico.

Wat is jouw reden om je WordPress onderhoud uit te besteden?

Misschien ben ik de beste reden waarom jij je WordPress onderhoud hebt uitbesteed wel vergeten te noemen. Ik ben nieuwsgierig naar jouw ervaring om te kiezen voor externe monitoring en onderhoud. Geef daarom hieronder je reactie. We zijn benieuwd!

MonkeyMonster Ede WordPress website laten maken
MonkeyMonster Ede WordPress website laten maken
Zullen we samenwerken?