Who the f*ck is Esther Dolfing?

Geschreven door Hans

Esther Dolfing uit Den Haag bestellingen in webshops

Who the f*ck is Esther Dolfing

Esther Dolfing uit Den Haag bestellingen in webshops

Ester Dolfing. Vroeg of laat ontvang je een bestelling van Esther die zij niet betaalt en waardoor de bestelling in je webshop niet afgerond wordt. Wie is toch die Esther Dolfing, die ervoor zorgt dat menig webshop eigenaar aan het google’n slaat? Is zij de oplichtster, waar zij van beschuldigd wordt? Of is er iets anders aan de hand?

Wie de naam Esther Dolfing in Google intypt komt de wildste verhalen tegen. Op het forum van Tros Opgelicht en op andere fora zijn verschillende mensen (na grondig recherchewerk) van mening dat Esther een oplichtster is. Esther wijdt haar leven, volgens de speurneuzen, aan het plaatsen van bestellingen bij allerlei webshops. Bestellingen die zij wil laten bezorgen op een adres in Den Haag. Wie het adres nazoekt komt er achter dat het niet in de minste buurten van het ‘s-Gravenhaagse gelegen is. De 1e Sweelinckstraat nummer 32 die zij opgeeft bij haar nooit afgeronde bestelling blijkt volgens het kadaster een marktwaarde te hebben van een slordige 1.350.000 euro (2019).

Is Esther Dolfing een meesteroplichter?

Het probleem met Esther is alleen dat zij de bestellingen nooit betaalt. Daardoor worden haar bestellingen automatisch geannuleerd. De verhalen gaan dat Esther hoopt dat haar bestellingen toch worden verstuurd. Dat blijkt dan, wie naar het optrekje van Esther kijkt, een zeer lucratieve business te zijn. Is mevrouw Dolfing dan wellicht een meesteroplichter? Een dame die al jarenlang ongrijpbaar is en slinks uit handen van Justitie weet te blijven?

Een geannuleerde bestelling van Esther Dolfing
Een nooit afgeronde bestelling van Esther Dolfing zoals die in je WooCommerce omgeving er uit zal zien

Al die Sherlock Holmes’en hebben, naast het feit dat ze allen een of meerdere webshops runnen, iets gemeenschappelijks. Ze hebben zich allemaal recent ingeschreven bij Google Adwords of Google Shopping. Toeval, of de sleutel tot de oplossing van de misdaad?

Google Adwords is het advertentieplatform van Google. Daar kun je kunt adverteren op voor jou relevante zoekwoorden om zo potentiële klanten naar je website te leiden. Ook Google Shopping, een enorm sterke tool voor webshops, valt hieronder.

Onze ervaring met Esther Dolfing

Bij MonkeyMonster onderhouden we al jaren een kleine WooCommerce webshop. Dit doen we om feeling te hebben met het systeem en zo te kunnen ervaren wat onze klanten in de praktijk ervaren. Dat helpt advies te geven. Wij ervaren wat jij als webshop eigenaar ook iedere dag ervaart. Zo kunnen we ook nieuwe strategieën testen en plugins en andere hulpmiddelen vooraf zelf ervaren. Ideaal voor onze klanten en niet in de laatste plaats ook voor onszelf. Vanzelfsprekend testen wij zo ook nieuwe marketing strategieën live op het Google platform.

Vanuit datzelfde marketingoogpunt, maar zeker ook als website designer, is het van belang om te achterhalen hoe klanten zich op je website gedragen. Het is zo ook goed om proberen te achterhalen waarom iemand tijdens het afrekenen in de webshop afhaakt. Dat willen we namelijk niet. Bezoekers moeten klanten worden, geen afhakers.
En ‘dus’ kwamen ook wij in aanraking met Esther Dolfing. En waren we nieuwsgierig naar onze klant. Afhaken tijdens het afrekenproces komt namelijk sporadisch voor. Zeker als het afrekenproces goed is opgebouwd en weinig obstakels kent. Een afrekenproces moet duidelijk en transparant zijn. En het mag niet teveel stappen bevatten. Elke extra (overbodige) stap geeft het extra risico op afhakers.

Hoe kan oplichtster Esther Dolfing in een huis wonen van 1,5 mille?

Soms komt het voor dat (als je alles goed voor elkaar hebt) tijdens het afrekenen afhaken omdat blijkt dat op de bankrekening het saldo toch niet zo rooskleurig is als gedacht wordt. Dit zie je echter eigenlijk nooit bij betaling met een creditcard. Omdat dit bij Esther Dolfing altijd wél het geval was, werden ook wij nieuwsgierig naar ‘de vrouw’ achter de persoon. Ook wij vroegen ons dus af: wie is deze klant die zomaar afhaakt tijdens het afrekenen?

Toen we de stroom met Google vermeldingen zagen wisten we vrijwel direct dat het helemaal niet om een oplichtster gaat. De reden is heel simpel. Welke ondernemer stuurt in hemelsnaam artikelen op die niet betaald zijn? (Toegegeven: dit doe je ook als je bijvoorbeeld After Pay kiest. Maar in dit geval is de order geannuleerd door het uitblijven van de betaling, weet je nog?) Ik denk dat haast niemand dat zal doen. En zeker niet zoveel webshops dat Esther Dolfing een huis van zowat anderhalf miljoen euro kan bewonen. Toch?

Case closed

Zo kwamen we erachter dat Esther Dolfing een fictief persoon is. Met een fictief telefoonnummer en een adres dat herkend moet worden omdat veel webshops een adres / postcode checker ingebouwd hebben. Maar dat het 100% zeker om de test van Google Adwords gaat. De test die de Nederlandse afdeling uitvoert om te zien of je webshop aan alle eisen voldoet, voordat je mee mag doen met Adwords en Google Shopping. Google verplicht je namelijk een goed werkende winkelmand te hebben. En test dat handmatig.

Geen paniek! Esther Dolfing is dus géén oplichtster. Maar een (waarschijnlijk anonieme) medewerker van Google. Er is geen misdaad begaan. Case closed.

P.S. Wil je dat wij je afrekenproces een vrijblijvend onder de loep nemen? Stuur gerust een mailtje. We kijken er dan eens kritisch naar en geven je tips!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + elf =