Gepersonaliseerde producten verkopen met WooCommerce

Geschreven door Hans

Persoonlijke Opties Toevoegen Woocommerce
Persoonlijke Opties Toevoegen Woocommerce

Gepersonaliseerde producten verkopen in WooCommerce

Als je een webshop hebt waarin je producten wilt verkopen, waarbij je klant speciale persoonlijke opties kan toevoegen, dan ben je misschien op zoek naar een mogelijkheid dit zo simpel, duidelijk en gemakkelijk mogelijk op je bestelpagina te integreren. Want je wilt dit proces natuurlijk zo gebruikersvriendelijk in je webshop inbouwen. Ook voor jezelf is dit van belang. Wanneer dit niet soepel verloopt, wordt de kans op fouten in bestellingen en aflevering vergroot, wat weer negatieve invloed heeft op je winst. Hoe je dit goed aanpakt door middel van een gratis plugin, leggen we je graag in deze blog uit.

Free WooCommerce Product Add-Ons Manager

Voor een klant waren we op zoek naar een simpele en goedkope manier om custom velden op de bestelpagina op een nette manier in te bouwen. We zijn hiervoor op zoek gegaan naar een geschikte plugin. Na een aantal testen kwamen we al snel uit op de plugin van WPDESK. Deze plugin heeft namelijk alles in huis om snel en gemakkelijk velden in te voegen, op een plaats waar de klant ze ook het beste te zien krijgt. Dat is natuurlijk in de buurt van bestelknop. 

Deze plugin kun je gemakkelijk installeren via je dashboard of downloaden op de officiële downloadpagina van WordPress. Na het downloaden en activeren van de plugin zie je in je dashboard bij ‘producten‘, een nieuwe optie; ‘Product Fields‘. Als je hier op klikt kom je in de velden waar je alle mogelijkheden hebt de persoonlijke opties toe te voegen.

Simpel, snel en geen moeilijke opties

Het instellen van de velden is echt een fluitje van een cent. Je vertelt de plugin of het veld voor of na de bestelknop weergegeven moet worden. We raden je aan te kiezen voor weergave vóór de bestelknop, zodat de klant dit het beste kan vinden en niet eerst op de bestelknop klikt. Vervolgens geef je aan of het veld geldt voor geselecteerde producten, voor een hele categorie of voor het hele assortiment geldt. Je kunt in het veld hieronder de producten gemakkelijk selecteren. En dat is alles!

Een voordeel van deze plugin is dat het ook perfect samenwerkt met productpagina’s waar je gevarieerde productopties aan hebt toegevoegd, of waar je gebruik maakt van gegroepeerde producten

Nu heb je een mooie oplossing voor het laten ingeven van persoonlijke velden. Het prettige van deze oplossing is, dat de keuzes die de klant heeft gemaakt ook op de pakbon afgedrukt worden. Dat helpt natuurlijk bij een foutloze uitlevering van je bestelling en bij de verwerking van de persoonlijke wensen van je klant.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het installeren van deze oplossing? Of kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder!

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties