productkeuzesoptiestoevoegenaanWoocommerce

Product opties toevoegen in WooCommerce

We hebben je al laten zien hoe je een gegroepeerd product kunt toevoegen in WooCommerce, en wat de voordelen hiervan zijn. Toch gebruiken de meesten liever een andere manier om klanten te laten kiezen uit verschillende opties die beschikbaar zijn voor één product. Deze keuze kun je heel gemakkelijk aanmaken wanneer je een product in WooCommerce aanmaakt. Hoe je dit doet lees je in dit artikel.

Soms heb je een product waarbij de klant kan kiezen uit een bepaalde maat, kleur of een andere specifieke eigenschap. Het is dan niet handig om voor iedere verschillende keuze een nieuw product aan te moeten maken. Dit is ook niet goed voor het overzicht in je shop zelf. Je wilt juist graag dat je shop overzichtelijk ingericht is en je bezoekers met één oogopslag kunnen vinden wat ze zoeken. Daarom is het zo handig dat WordPress hier een oplossing voor heeft. Je ervoor zorgen dat je klant eerst een keuze moet maken in opties, voor ze het product in de winkelwagen kunnen leggen.

Stap 1: Variabel product kiezen

In de velden van de productgegevens (daar waar je de prijs, de EAN-code en andere bijzonderheden zoals de verzendmethode ingeeft) klik je eerst bovenin het keuzeveld bij ‘Simpel product’ open. Hier kies je voor ‘Variabel product’.

Opties Toevoegen Aan Product Woocommerce Variabel Product Kiezen

Stap 2: Eigenschappen invoeren

De tweede stap is het ingeven van de eigenschappen waar je klant bij het product voor kan kiezen. Dit kan dus zijn de specifieke maat, de kleur of een bepaald model. Hiervoor ga je in hetzelfde blok naar ‘Eigenschappen en kies je voor ‘custom producteigenschap toevoegen’. Nu schuift er een scherm open waar de je gegevens in kunt vullen.

Variabel Product Aanmaken In Woocommerce 2

Stap 3: Keuzenaam invullen en de waarden ingeven

In het opengeslagen veld kun je nu een naam ingeven. Wat je hier invult, komt straks voor de klant zichtbaar voor de keuze die ingegeven moet worden te staan. Hier kun je dus bijvoorbeeld ‘Kies kleur’ invullen, afhankelijk van de optie die je aanbiedt.

In het veld bij de waarde geef  je de verschillende opties in. Let hierbij op dat je de verschillende opties onderbreekt met een rechtopstaand streepje: |

(Op de meeste toetsenborden zit deze boven  de entertoets of kies de toetscombinatie Alt 124.)Zorg dat het vinkje bij ‘Gebruik voor variaties’ aanstaat en klik op ‘Eigenschappen opslaan’.

Custom Producteigenschap Woocommerce

Stap 4: De gekozen variaties toevoegen

Als je dit gedaan hebt kies je in hetzelfde scherm aan de linkerzijde voor ‘Variaties’ en in het opengeslagen scherm voor ‘Variaties voor alle eigenschappen toevoegen’ en klik op ‘Ga’.

Hierna opent zich een melding met de vraag of je dit zeker weet en klik op ‘OK’.

Variaties Toegevoegd In Woocommerce

Gefeliciteerd! Nu heb je variaties toegevoegd door het doorlopen van enkele simpele stappen!

Nu alleen nog de laatste gegevens invoeren

Als laatste moet je nu nog de laatste gegevens invullen, vrijwel identiek als dat je gewend bent. Dit doe je door op een optie te klikken en de gegevens zoals prijs en voorraad in de daarvoor bestemde velden in te vullen. Wanneer je dat gedaan hebt, kun je verder met de opmaak van de pagina, zoals je dat gewend bent.
Opties Toevoegen Aan Woocommerce, Hoe Doe Ik DatZoals je hierboven kunt zien ziet dit er in de shop heel verzorgd en netjes uit. Je klant kan niet verder voordat het de gewenste optie heeft gekozen. Doordat dit keuzeveld dicht bij de bestelknop staat, kijkt niemand erover heen.
Kom je er niet uit of wil je extra advies of hulp? Neem dan gewoon even contact met ons op. We helpen je graag verder!