#Plugintip: Order Alert for WooCommerce

Geschreven door Hans

Order Alert for Woocommerce plugin is uitstekende oplossing voor mobiel notificatie ontvangen bij nieuwe bestelling

Plugintip: Order Alert for WooCommerce

Order Alert for Woocommerce plugin is uitstekende oplossing voor mobiel notificatie ontvangen bij nieuwe bestelling

Er zijn tientallen redenen te bedenken waarom het waanzinnig handig zou zijn als er een app zou bestaan die je automatisch een seintje geeft wanneer je een bestelling vanuit je WooCommerce webshop ontvangt. Toch?

YES! 🙂

Het bestaat. Al een tijdje trouwens. Sinds 2018 om precies te zijn. Gewoon gratis te downloaden voor Android en iOS. De reden dat ik de app nog niet wat langer actief aanraad is omdat ik de app eerst wat langer zelf wilde testen. Zelf heb ik op mijn Android toestel nog een kleine hick-up. Maar na een heel prettige chat met MonkeyData (leuke naam!) heb ik hun uitstekende helpdesk mogen ervaren. Hoewel mijn klein probleem met de app een bug blijkt die niet één-twee-drie op te lossen is en waarschijnlijk in een volgende update verholpen zal zijn, durf ik het aan om je deze app van harte aan te bevelen!

Oja? En waarom is een Order Alert dan zo handig?

Uhm… oké. Toegegeven. Dat ligt natuurlijk helemaal aan jouw behoefte en wensen. Maar laat ik dan maar gewoon voor mezelf spreken. Ik vind deze app ontzettend fijn omdat ik niet meer afhankelijk ben van het checken van mijn email, om te weten of er een nieuwe bestelling binnengekomen is die ik (al dan niet vóór een bepaalde sluitingstijd) moet afhandelen. Mijn mobiel vertelt het me namelijk direct. En direct is volgens mijn ervaring ook écht direct. Op hetzelfde moment als de klant de order heeft geplaatst krijg je via een direct Api-verbinding een notificatie op je smartphone binnen. Op de schermpje zie je direct dat het om een bestelling in je webshop gaat en voor welk bedrag er besteld is. Meer niet? Nee, in deze gratis app meer niet. Maar meer heb je eigenlijk ook niet nodig, toch?

Maar Hans, wat werkt er tot nu toe dan niet?

In mijn geval een klein, maar toch ook wel iets onhandig probleempje. Na het opstarten zie je een melding dat er een verbindingsprobleem is. “Oeps, er ging iets mis.” Wanneer je vervolgens op het bekende kruisje (rechts bovenin) klikt, kom er echter toch, zoals het hoort’, in het schermpje met de orders die je wilt zien. Er lijkt dus niets aan de hand, maar tóch krijg je (voorlopig nog even) deze melding.

Deze problemen lijken wat hardnekkiger te zijn als je bij het aanmaken van je verbinding in de app (op de plek waar je de sleutels van je Api in moet geven) http:// of https:// voor je domeinnaam zet. Doe je dat niet, dan verloopt het allemaal al iets soepeler en kun je met één keer het wegklikken van de melding volstaan.

Heb jij deze problemen niet? Of ondervind je weer andere problemen? Laat het dan weten in de reacties!

#Plugintip: Order Alert for WooCommerce

Conclusie

Vind je het handig om op je smartphone een notificatie te krijgen wanneer er in je webshop een bestelling geplaatst wordt, dan is de app van MonkeyData een heel fijne oplossing. Zo weet je waar je ook bent, direct en zonder vertraging wanneer een klant iets bij je bestelt. De app is gemakkelijk in te stellen, het enige dat je moet doen is het genereren van een Api sleutel in je WooCommerce dasboard. Weet je niet hoe je dit kunt doen, of wil je hulp bij de installatie, neem dan gerust even contact met ons op. We helpen je er graag bij.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − een =