#Plugintip: Search Meter

Geschreven door Hans

WordPress Plugin tip Search meter

Plugintip: Search meter

WordPress Plugin tip Search meter

In de (gloednieuwe) serie #Plugintip als eerste een heel handige WordPress plugin waar je áltijd wijzer van wordt. Ik heb het over Search Meter, een heel handige plugin om te weten te komen waar je bezoekers naar zoeken als ze op je website zijn aangeland. De WordPress oplossing komt van Bennet McElwee die je gratis en voor niets van deze mogelijkheid gebruik laat maken.

Google Analystics is nodig, maar niet genoeg

Via Google Analytics kun je heel goed monitoren welke zoekwoorden bezoekers gebruiken bij het verkeer naar jouw website leidt. Dat is heel handig als je wilt weten op welke zoekwoorden je goed scoort. Maar is het niet veel interessanter om vervolgens te kunnen zien waar je bezoekers naar zoeken? Als ze eenmaal op je website zijn aangeland en niet kunnen vinden wat ze zoeken, wil je vast weten wat dat dan is. Dit kan je natuurlijk een schat aan informatie opleveren. Informatie die je gebruikt voor verdere uitbreiding van je site.

WordPress Plugin Search Meter
De plugin is te vinden in de WordPress directory en rechtstreeks vanuit je dashboard te installeren

Ik raad mijn klanten met een WooCommerce webhop deze plugin altijd standaard aan. Want als je in kaart kunt brengen waar je potentiële klant naar zoekt, kun je op een aantal manieren aanpassingen doen die je extra omzet opleveren. Zo kan het zijn dat klanten zoekwoorden gebruiken die je nog niet (voldoende) in de teksten gebruikt. Een kleine aanpassing kan dan ervoor zorgen dat je klant het product plotseling wél kan vinden.

Meten is weten én kan dus geld maken!

Je krijgt zo ook weer frisse ideeën. Ik weet zeker dat je niet de eerste zal zijn die er zo achterkomt dat er behoorlijk veel gezocht wordt naar een product dat je nog niet verkoopt. En wel heel gemakkelijk kan leveren. En dat betekent dan natuurlijk extra omzet die je anders laat liggen.

Installeren kan heel gemakkelijk via je WordPress dashboard. (Of downloaden vanaf de WordPress website en uploaden via FTP.) Installeren, activeren en klaar. De plugin geeft na 30 dagen een volledig overzicht van de populaire zoektermen die via de zoekbalk op je website zijn gebruikt. Zelf zet ik bij mijn klanten ook altijd het overzicht aan die je als widget in het startscherm van WordPress kunt gebruiken. Handig om even elke dag te checken. Daar worden alle zoektermen van de laatste 7 dagen getoond, samen met te getallen hoeveel producten of pagina’s zijn gevonden. En als het geen resultaat oplevert (want dát wil je tenslotte weten) staat dit natuurlijk op nul. Ook handig: hoe vaak de zoekterm gebruikt wordt staat vermeld.

Reageren op deze tip? Je bent welkom! Het hieronder. 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + elf =