VerbergjeadminnotesinWordPressdashboard

Schakel 'admin notes' in WordPress automatisch uit

Voor je het doorhebt, staat je hele WordPress dashboard  vol met de notities van plugin- en themamakers. Voor veel WordPress gebruikers een bekende irritatie. Je klikt het weg, maar voor je het weet heeft de maker van een geïnstalleerde plugin weer een nieuwe mededeling geplaatst. En moet je als je even niet oplet een heel scherm naar beneden scrollen, om te komen tot wat je aan de bovenzijde van je scherm had verwacht.

Is daar niets tegen te doen?

Natuurlijk wel. Dat kan heel gemakkelijk, zelfs zonder dat je rechtstreeks code hoeft aan te passen. We leggen je graag uit hoe gemakkelijk en snel je verlost wordt van al die steeds weer terugkerende ‘admin notes’.

Het installeren van de plugin die we je gaan aanraden betekent niet dat je helemaal geen notities meer te zien krijgt. Dat zou ook geen goede oplossing zijn. Soms bevatten deze berichten in je dashboard namelijk heel handige of noodzakelijke mededelingen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je deze niet meer onder ogen krijgt. De aangeraden plugin zorgt er dus niet voor dat je nooit meer de notities onder ogen krijgt. Wel kun je ervoor zorgen dat de admin berichten niet steeds weer terugkomen, ook nadat je op het kruisje hebt geklikt. 

Automatisch uitschakelen van WordPress notities

Hide Notification WordPress PluginHiervoor gebruik je de gratis plugin ‘Disable admin notices‘ van Webcraftic. Je kunt deze downloaden vanaf de WordPress website en opslaan op de lokale schijf. Hierna ga je in je dashboard naar Plugins > Nieuwe plugins en klik je bovenin het scherm op ‘Plugin uploaden’. Dan is het een kwestie van activeren en … klaar!

Vanaf nu zie je bij iedere notitie bij de plugins voortaan een klikbaar [hide notitifaction forever] staan. Ideaal en goed voor een overzichtelijk en opgeruimd dashboard!

Hulp nodig? Neem dan gewoon even contact met ons op!