SEOPress of Yoast – Wat is de beste plugin?​

Geschreven door Hans

Seopress

SEOPress of Yoast - Wat is de beste plugin?

“SEOPress als SEO optimalisatie plugin, is dat een verstandige keuze? Of zal ik het ‘gewoon’ bij Yoast houden…”. Het is de vraag van één van mijn klanten, die ik een aantal maanden geleden in mijn mailbox aantrof. Ik was door een gewaardeerde collega-WordPress specialist al eerder op de SEO plugin van Benjamin Denis gewezen. En zodoende ben ik de plugin op een aantal van mijn privé WordPress websites gaan testen. En al snel wist ik het: dit is een serieuze kandidaat.

SEOPress vs Yoast

Ten opzichte van Yoast heeft de plugin een aantal overtuigende voordelen. Hoewel ik altijd trots ben op de Nederlandse roots van Yoast, ben ik ook een pragmaticus. En daarin heeft SEOPress me al snel weten te charmeren. Deze plugin heeft het gewoon op alle vlakken goed voor elkaar. Op het gebied van de technische zoekmachine optimalisatie, minstens even goed als de rest. Maar wat betreft gebruiksvriendelijkheid én opties steekt de plugin van Bejamin Denis wat mij betreft met kop en schouders erboven uit.

Zo ook de prijs. Als je meer wilt dan de gratis functionaliteiten (die ook in de nieuwe aanwinst al ruim voldoende zijn), moet je bij de concurrent al snel een behoorlijk bedrag betalen.  Dat is bij SEOPress ECHT anders. Voor $39 er jaar krijg je er heel veel extra’s bij. Extra’s waar je blij van wordt en waar je op het gebied van optimalisatie een hoop meer in kan bereiken. En dat is nog niet alles; bij mij kon een heel rijtje eerder geïnstalleerde plugins, zo de prullenbak in. Iets dat me zomaar een ruime halve  seconde aan laadtijd bespaarde.

Gratis of betaald?

Seo Press Instellingen In WordPressEerst even naar de gratis opties. Ik geef je een overzicht van de gratis mogelijkheden die de SEO plugin te biedt:

 1. Vanzelfsprekend het zelf invoeren van je meta titels en je meta omschrijvingen
 2. Mogelijkheid om je XML sitemap te maken
 3. Zo ook met je HTML sitemap
 4. Google Knowledse Graph
 5. Je artikelen op Social Media optimaliseren
 6. De handige analyses van je content
 7. De juiste Google Analytics integratie
 8. Je kunt instellingen importeren en exporteren
 9. Heel handige functie om de instellingen van je vorige SEO plugin te importeren en automatisch over te nemen
 10. Bijlagen redirecten naar je berichtEn zo doen SEOPress niets onder aan de SEO plugins van Yoast en anderen die in dezelfde vijver vissen. Zelf heb ik het gevoel om met deze plugin meer controle te hebben. Maar dat kan een persoonlijke voorkeur zijn.En zo kan de grote vraag misschien zijn: wat geeft deze plugin dan meer aan extra’s in de betaalde versie, waar ik iets aan kan hebben? Hier komt het overzichtje:
 11. Overzicht van al je backlinks (Supertof en extreem handig!)
 12. SEOPress BOT (Gooi je plugin voor broken links maar in de prullenbak!)
 13. 404 monitoring en red
 14. Google speedtest in je dashboard
 15. Google Analytics in je dashboard
 16. Google Local Business (Superhandig!)
 17. WooCommerce integratie (Bij Yoast een extra betaalde plugin)
 18. Dublin Core (Lees hier meer over Dublin Core en wat het voor je vindbaarheid doet)
 19. Htaccess
 20. Breadcrumbs (Kruimelpad, had van mij ook wel in de gratis versie mogen zitten…)
 21. En nog veel meer…

Conclusie

Voor ons staat SEOPress op nummer één. Vooral door de extra functies en de lage prijs, waar je gewoon héél veel voor terug krijgt. Ons advies aan onze klanten: download SEOPress en maak fikse stappen in je online vindbaarheid. Heb je vragen of kunnen we iets met deze plugin voor je doen? Neem gewoon even contact met ons op. We helpen je graag.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties