Nieuwste Woo Plugin: WooCommerce Admin

Geschreven door Hans

Nieuwste Woo Plugin: WooCommerce Admin

Nieuwste Woo Plugin: WooCommerce Admin

Plotseling was het daar. Een knop bovenin je dashboard in WooCommerce. De knop installeert automatisch en zonder verdere informatie een nieuwe plugin. De WooCommerce Admin plugin. Heb je ‘m direct gedownload? Of twijfel je nog en wil je eerst meer weten. ‘Zomaar’ plugins downloaden is meestal geen goed idee. Wij leggen je uit waarom je deze wél nodig hebt.

Wij vinden WooCommerce Admin een aanwinst waar we eigenlijk veel te lang op moesten wachten. Want deze plugin doet vrijwel alles wat je eigenlijk altijd al gemist hebt. Misschien wel zonder het te weten. Wat deze plugin voor je doet is in een overzichtelijk dashboard je alles vertellen over hoe je webshop op het moment draait. Eindelijk heb je in één oogopslag de gegevens van de maand én de vergelijking met dezelfde maand in het jaar ervoor. Waar je nu allerlei trucs en wisselschermen nodig hebt om een goede vergelijking te maken, zie je nu in één scherm wat je weten wilt.

WooCommerce Admin: Meten is weten

Het klinkt afgezaagd, maar het is natuurlijk wel zo. Meten is nou eenmaal weten. Als je geen gegevens met elkaar vergelijkt, weet je nooit hoe je ervoor staat. Je doet het (misschien zelfs ongemerkt) dagelijks. Bijvoorbeeld als je gaat bestellen om de voorraad van je webshop aan te vullen. Dan bekijk je de huidige voorraad en bedenk je hoeveel stuks je van een bepaald product het beste bij kunt bestellen. Je spiekt even in je orders, gebruikt misschien een zoekterm in je WooCommerce overzichten. Ook dat is, vanzelfsprekend, gewoon meten.

Goede statistieken in je webshop zijn dus gewoon ongelofelijk belangrijk. Punt. 🙂

De WooCommerce Admin plugin doet niets anders dan je extra tools geven. Je vergelijkt naar hartenlust de gegevens die je nodig hebt om te zien wat je weten wilt. Het helpt je beslissingen te nemen. Hoe staat het met mijn voorraad? Welke bestellingen staan open? Hoeveel korting geef ik eigenlijk weg? Welk bedrag aan BTW heb ik in mijn webshop betaald gekregen? Al deze vragen en nog veel meer beantwoord de plugin voor je met een druk op de knop.

Van de makers (van WooCommerce)

Nieuwste Woo Plugin: WooCommerce Admin

De plugin is gemaakt door de makers van WooCommerce. Dat is een groot voordeel. Je weet zeker dat de plugin volledig gratis is (en blijft) en dat de kwaliteit ervan meer dan uitstekend is. Daarnaast sluit het vanzelfsprekend naadloos aan op je huidige Woo-installatie. Met de plugin kun je met (bijna) één klik de gegevens van al je voorgaande jaren importeren.

Waar je de plugin kan vinden? Heel gemakkelijk. Klik even in je WordPress dashboard op plugins → Nieuwe plugin en typ in het zoekscherm rechtsboven in je scherm WooCommerce Admin in. Daarna op installeren klikken en daarna activeren. Je kunt ‘m natuurlijk ook zelf downloaden en uploaden via je dashboard. Kom je er niet uit? Neem dan gewoon even contact met ons op. We helpen je graag!

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + 12 =