Administratieinwoocommercebijhoudenvoorbtwaangiftewebshop

Je administratie en je WooCommerce webshop

Je ben de trotse eigenaar van een beginnende of goedlopende webshop. Dan is het belangrijk dat je de administratie goed op orde hebt. Je wilt namelijk geen onverwacht hoge BTW aangifte krijgen of aan het einde van het kwartaal of boekjaar opgescheept zitten met honderden bonnetjes, onverwerkte facturen en binnenkomende iDEAL betalingen van klanten. Wat je wel wilt is een geoliede manier van administreren, volgens alle wettelijke en fiscale regels.

Hoe zorg je ervoor dat WooCommerce zo naadloos mogelijk op je boekhouding aansluit en jij zo weinig mogelijk werk hebt aan die vervelende bonnetjesklus?

Wij maken bij MonkeyMonster gebruik van zo min mogelijk verschillende diensten voor het bijhouden van onze administratie. Hoe minder tools je nodig hebt, hoe minder tijd het je kost, tenslotte. Om die reden hebben we gekozen voor Jortt.

De online tool van Jortt zorgt er namelijk voor dat je weinig tijd kwijt bent met het voeren van je administratie. Het allermooiste van Jortt is nog wel dat het naadloos aansluit bij je WooCommerce webshop. Zonder extra benodigde plugin kun je jouw administratie moeiteloos bijwerken en klaarmaken voor de komende aangifte omzetbelasting.

De voordelen van Jortt voor je webshop

Jortt hoef je niet rechtstreeks aan je WooCommerce webshop te koppelen om je toch veel werk uit handen te nemen. Dat komt doordat je bij Jortt een eigen e-mailadres krijgt, waar je rechtstreeks je inkomende en uitgaande facturen heen stuurt. Jortt zet namelijk het PDF document van de factuur direct in je boekhouding klaar om te verwerken.

Zo kunt je in WooCommerce instellen dat de email met de factuur voor je klant, ook direct naar je Jortt e-mailadres gestuurd wordt. Deze kleine aanpassing zorgt ervoor dat je niets meer apart in hoeft te scannen of in mappen hoeft te bewaren. Jortt bewaart het voor je.

Als je jouw klanten laat betalen via de diensten van Mollie, kun je met Jortt nog meer tijd besparen. Mollie is met enkele muisklikken aan Jortt te verbinden. Jortt neemt zo een aantal handelingen van je over. De enige handeling die je zelf nog in je boekhouding met Jortt moet doen, is het koppelen van de betaling met de desbetreffende order. Zo komt die bestelling op ‘betaald’  te staan en is alles volgens de boekhoudregels ingeboekt.

Geen boekhouder meer nodig?

Ken je de basisregels van boekhouden? Dan kun je met Jortt je volledige boekhouding zelf regelen. Je hoeft in principe geen dure boekhouder meer in te huren. Dat is het gemak van Jortt. Er zit een heldere helpfunctie ingebouwd, die je stap voor stap helpt met inboeken van je kosten en baten.

Met de helpdesk hebben wij alleen maar goede ervaringen. Deskundig, snel en altijd correct. Kortom, met Jortt hoef je er zeker niet alleen voor te staan, als je even niet meer weet hoe iets werkt. Zo kun je in principe alles zelf regelen. Van btw-aangifte tot je jaarcijfers opmaken. Jortt verwerkt dit allemaal met een druk op de juiste knop.

De prijs van zelf boekhouden

Met het zelf bijhouden van je boekhouding kun je veel geld besparen. Een boekhouder rekent al snel een uurtarief vanaf € 100,00 per uur. Het zelf doen van je boekhouding kan dus zelfs vanuit je WooCommerce webshop al een aanzienlijke besparing opleveren. Als je besluit je boekhouding via Jortt te verzorgen betaal je een maandelijkse vaste prijs van  € 14,50 (excl. btw). Daarmee kun je alles zelf regelen. En zelfs meer, want vanuit Jortt kun je ook offertes maken en facturen sturen, bonnen inscannen via je smartphone en een aantal boekhoudregels automatisch laten inboeken. Kortom: alles wat je als webshop nodig hebt om een gedegen administratie te voeren.

En heeft dit dan echt geen nadelen? Jawel, het vergt ook een stukje discipline. Zelf houd ik iedere maandagochtend een uurtje vrij voor het bijwerken van de administratie. En met Jortt heb ik aan dat uurtje ruim voldoende.

Super toch?

Hulp nodig bij het laten samenwerken van Jortt met je WooCommerce webshop? Neem gerust even contact met ons op!